The kereta tak boleh masuk gear Diaries

Nak g toyota takut lak rabak..huhu…rasanya kalau xsilap saya wish nie UMW yg bawak masuk, assemble di thailand kot(pasal ada tulisan thai kt dlm). Kalau ada info2 la saya. If bro kdi sendiri pun bole Look at kan, saya g cari bro. Janji bg alamat n no tepon…tq in advance bro kdi.

Saya baru je tukar myk gear cvt. Sebotol rm68 termasuk upah... kata cina ni kete saya cuma guna 3 botol je dah cukup. Sebenarnya utk saga flx baper botol ya yg cukup?

Jangan terlalu cemas jika enjin kereta tidak hidup, mungkin steering kereta anda dalam keadaan lock dan kunci tidak boleh dipusing. Gear juga mestilah berada di kedudukan yang betul, kalau kereta automatik, pastikan gear berapa pada kedudukan P dan bukan di D, R, L atau two.

Kereta Preve. Tadi semasa saya hendak menukar gear dr P ke D saya tekan tuil gear tapi tuil itu keta and gera tak dapat digerakkan. kenapa ye? Tuil itu saya xdapat tekan seperto sudah jem.

saya dari indonesia..ditempat saya jauh dari pomen proton saya pemilik savvy amt 2008 kereta typical vehicle atau manual oke .

.berbanding spt kebiasaan ketika naik bukit cukup xlarat,lembab n hilang electricity…lpastu keesokannya effectiveness td hilang n kembali spt biasa..hal ni berlaku three kali..persoalannya kenapa perkara ni bleh berlaku? knp ” electric power ” spt itu tak konsisten n hanya jd sekali sekala je?…

five. Perhatikan cuma terdapat dua pedal di dalam kerta transmisi automatik iaitu pedal brek dan pedal minyak.

Kita balik semula kepada masalah gear automobile susah masuk. Gear automobile dalam keadaan baik memang lancar sahaja penukaran daripada satu gear kepada gear lain tetapi kalau gear mengaum tentu ada yang tidak kena.

Bukan aja x de video guidebook pasal Iriz, sampai skrg aku tercari2 user’s guide/guidebook on the web. Mmg tak de ke ? No less than publish la kt Web page, senang probable purchaser nk tgk.

three. Parking at high inclination slop-it it often sensible to have interaction the gear to very first gear (any substantial gear) to work as more crack in the event that the hand-brake procedure failure.

.piston ring.. conroad bearing dn timing belt leading overhall ..head sy beli di kedai potong kereta..masalah sy bila sume dh siap timing kereta xdpt mesti melebih one thousand rpm dn compressor aircond x on bila timing bwh 2500 rpm…

alhamdulillah, setakat (link source) ni saya puah hati walaupun pakai Saga BLM, hehe. Tapi aku dah mula nampak agak banyak dah kereta Iriz ni kat jalan jalan Pulau Pinang nih

saya nak tanya,adakah air boleh masuk kedalam kereta sekiranya getah panjang diatas bumbung kereta rosak atau tercabut,sebab kereta saga flx saya dimasuki air dari sudut tepi depan termasuk di belakang sekiranya hujan

.then sy tny proton servis,katanya perlu di overhaul savvy sy tu..tp sy nk minta pendapat tuan, mmg betul ke perlu di overhaul kete tu@ada cara terbaik lain yg boleh diambil selain overhaul memandangkn kosnya lebih kurg 7k..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *